Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 750ml

– Κορωνέικη ποικιλία από το Μάνεσι Μεσσηνίας (Καλαμάτα) – Εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας 0,3% – 100% απαλλαγμένο από συντηρητικά χημικά πρόσθετα και φυτοφάρμακα (ακόμα και βιολογικά) με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Πατρών – Συστηματικά υψηλή συγκέντρωση σε φαινόλες και πολυφαινόλες όπως η ελαιοκανθάλη και η ελαιοευρωπαϊνη – Στα πρότυπα βιοδυναμικής καλλιέργειας – Με τη γνώση και την εμπειρία των διαχειριστών του ελαιώνα του πανεπιστημίου Πατρών

– Το λάδι μας παράγεται με βιοδυναμική καλλιέργεια. Στη βιοδυναμική καλλιέργεια δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος φυτοφαρμάκων. Η λίπανση της καλλιέργειας που ακολουθεί τα πρότυπα της βιοδυναμικής γίνεται με φυσικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας χορτάρια και διάφορα κλαριά από τα κλαδέματα.

– Η οξύτητα είναι μείζονος σημασίας για το ελαιόλαδο. Ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα είναι σαφές καλύτερο από ένα ελαιόλαδο με ανεβασμένη οξύτητα. Η χαμηλή οξύτητα συμβάλλει στην συνολική απορρόφηση των αντιοξειδωτικών από το ανθρώπινο σώμα. Το ελαιόλαδο μας έχει χαρακτηριστικά μικρή οξύτητα.

Κατά την παραγωγή του ελαιόλαδου μας, αξιοποιούμε την τεχνική της ψυχρής έκθλιψης, δηλαδή της παραγωγής του ελαιόλαδου χωρίς ο καρπός να στο ελαιοτριβείο να ανεβαίνει θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών. Με αυτό τον τρόπο δεν καταστρέφονται οι αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η ελαιοευρωπαΐνη, υδροξυτυροσόλη και ελαιοκανθάλη.

Η συγκομιδή γίνεται καθαρά με μηχανικά μέσα έτσι ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός. Ο καρπός κατά τη συγκομιδή δεν μπαίνει μέσα σε πλαστικούς σάκους ώστε να έρχεται σε επαφή με τον αέρα και να μην οξειδώνεται. Το ελαιόλαδο μας παράγεται σε λιγότερο από οκτώ ώρες μετά το πέρας της συγκομιδής ώστε ο καρπός να είναι πιο ζωντανός και να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το Πανεπιστήμιο Πατρών μας εμπιστεύεται ως διαχειριστές του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού ελαιώνα αφού μετά από πολλούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος που καλλιεργούμε τα ελαιόδεντρα είναι ο πλέον κατάλληλος.