Άθερμο μέλι 750gr

Το άθερμο μέλι «Βάβλα» είναι 100% κυπριακό προϊόν των μελισσών που διατηρούμε στα βουνά της ημι-ορεινής Λάρνακας. Έχει πλούσια μυρωδάτη γεύση και προέρχεται από αγριολούλουδα και αρωματικούς θάμνους της κυπριακής φύσης. Δεν υπόκειται σε καμιά θερμική ή άλλη επεξεργασία και για το λόγο αυτό, σε διάστημα λίγων μηνών από τον τρύγο, το μέλι θα αποκτήσει πλούσια κρεμώδη υφή. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη φυσική διαδικασία της κρυστάλλωσης του μελιού που πραγματοποιείται λόγω των συγκεντρώσεων του σε διάφορα είδη μονοσακχαριτών.

Στο μέλι έχουν ανιχνευτεί περίπου 180 στοιχεία υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητα στον άνθρωπο, ενώ ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει μόνο 23 θερμίδες. Πέραν, δηλαδή, από ιδανικό φυσικό γλυκαντικό με μοναδικό άρωμα, το μέλι αποτελεί μια εξαιρετική φαρμακευτική ουσία αφού περιέχει διαφόρων ειδών σάκχαρα, οργανικά οξέα, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Το μέλι είναι γνωστό για την αντιβακτηριακή του δράση.

Περιλαμβάνει αντιβιοτικές ουσίες και είναι κατάλληλο για την επούλωση πληγών λόγω του ενζύμου οξειδάση της γλυκόζης που περιέχει το οποίο προάγει την παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε διάλυμα μελιού για το βήχα και τον ερεθισμό του φάρυγγα και του λάρυγγα. Επίσης, το μέλι είναι θαυματουργό για το πεπτικό σύστημα αφού καταπολεμά τα εντερικά παράσιτα, προστατεύει από τα έλκη του στομάχου και των εντέρων λόγω της περιεκτικότητας του σε φρουκτόζη η οποία απορροφάται δυσκολότερα και έτσι διεγείρει τα έντερα και προλαμβάνει την δυσκοιλιότητα.

Το μέλι αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο για την ισορροπημένη λειτουργία πληθώρας οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού. Για παράδειγμα, η γλυκόζη που περιέχει συντελεί στην αύξηση της αντίστασης του οργανισμού στις μολύνσεις, τονώνει το συκώτι και τη χολή, βοηθά στην γρήγορη αποβολή άχρηστων ουσιών από το αίμα και τους ιστούς στα νεφρά, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του καρδιακού μυ, κατευνάζει και ηρεμεί όλο τον οργανισμό.

Ειδικά για το κυκλοφοριακό σύστημα, το μέλι με την βοήθεια των ζαχάρων του και της ακετυλοχολίνης, διαστέλλει τα αγγεία και μειώνει την υπέρταση ενώ το αντιοξειδωτικό πολυφαινόλη συμβάλλει γενικά στην καρδιακή υγεία. Το μέλι, γενικά, συνίσταται κατά της παχυσαρκίας που οφείλεται στον ελαττωματικό μεταβολισμό, αυξάνει το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης λόγω του σιδήρου και του χαλκού που περιέχει ενώ τα αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή συστατικά του έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση και μειώνουν τις επιβλαβείς συνέπειες της χημειοθεραπείας. Οι μελετητές και οι γιατροί, τόσο της αρχαιότητας όσο και σήμερα, συμφωνούν ότι το μέλι αποτελεί συντελεστή της μακροζωίας γι’ αυτό το μέλι αποτελούσε και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της διατροφής τους. Τέλος, για τους λάτρεις του αλκοόλ, το υψηλό ποσοστό φρουκτόζης σε συνδυασμό με τα ένζυμα που περιέχει το μέλι, βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ πιο γρήγορα, ιδίως αν συνδυαστεί με χυμό λεμονιού.